‘Extra steun voor ondernemers hard nodig’

10 november 2020

Om iedereen weer perspectief te bieden pleiten ondernemersorganisaties ervoor om de komende weken alles op alles te zetten om het maatregelenpakket slimmer te gaan maken, met de focus op wat wél kan. Hoe kunnen restaurants, evenementen en andere bedrijven straks wel weer veilig open in plaats van dat hele sectoren steeds dicht moeten zodra het aantal besmettingen oploopt. In samenwerking met branches werken de ondernemersorganisaties aan voorstellen.


De ondernemersorganisaties hebben eerder al benadrukt dat bij nieuwe aangescherpte overheidsmaatregelen steeds opnieuw moet worden gekeken naar het steunpakket en extra ondersteuning – maatwerk - voor de sectoren die erdoor worden geraakt. ‘Daarover spreken we met het kabinet. Een hogere vergoeding voor de vaste lasten voor de getroffen sectoren nu alles zoveel langer gaat duren, is in ieder geval bittere noodzaak .’
VNO-NCW en MKB-Nederland roepen iedereen op zich aan de regels te houden. Zo moet iedereen die thuis kan werken, dat ook echt doen, zoals de organisaties ook in hun campagne benadrukken. Ondernemers moeten zich blijvend inspannen om te werken volgens de brancheprotocollen en die ook te handhaven.

Bron: VNO-NCW.nl en MKB.nl, 3-11 2020