Platform NLWerktDoor voor snelle matches op de arbeidsmarkt

29 april 2020

Werkgeversorganisaties, gemeenten, vakbonden en de landelijke overheid hebben het platform ‘NLWerktDoor’ gelanceerd. Hiermee brengen de organisaties vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen. Dit maakt snelle matches in de regio mogelijk om mensen tijdens deze crisis aan het werk te houden en sectoren van voldoende personeel te voorzien.

Het werk ligt in verschillende sectoren stil maar tegelijkertijd zijn er ook bedrijven die in deze moeilijke periode juist staan te springen om extra mensen, zoals de zorg, land- en tuinbouw of logistiek. Voor hen is het online platform NLWerktDoor opgericht.
Werkgevers kunnen met hun vraag naar personeel naar het platform NLwerktdoor.nl gaan. Het platform leidt de vraag van werkgevers door naar één van de 35 regionale werkgeversservicepunten (WSP’s), een samenwerkingsverband tussen UWV, gemeenten en SW-bedrijven in de arbeidsmarktregio. Het WSP maakt vervolgens een match tussen een openstaande vacature en mensen die werkloos zijn geraakt. Dit gebeurt in samenwerking met de uitzendbranche. Ook onderwijspartners en kenniscentra zijn relevante partners hierbij. In bepaalde sectoren, zoals de zorg, landbouw en logistiek, zijn al initiatieven opgestart om extra personeel te werven. Dit heeft al ruim 20.000 aanmeldingen opgeleverd. NLWerktDoor brengt deze regionale of sectorale initiatieven op één plaats samen.

Bron: Rijksoverheid.nl, 23-04-2020