Redenen om van baan te veranderen

21 oktober 2019

Veel werkenden zijn op zoek naar een nieuwe baan. De redenen om van baan te veranderen zijn divers. Wel is er financieel er op vooruitgaan en behoefte aan meer uitdaging in de meeste gevallen het belangrijkste motief om van werkgever te veranderen.

Uit een onderzoek van XpertHR onder 1038 werknemers blijkt dat veel werknemers op zoek zijn naar een nieuwe baan. De belangrijkste reden om de zoektocht naar een nieuwe baan te starten is de behoefte aan meer uitdaging (64%) en meer verdienen (60%). Maar liefst veertien% zegt te solliciteren omdat de verstandhouding met de leidinggevende slecht is. Ook bevallen collega’s niet altijd (twaalf%) of wordt er gepest op de werkvloer (twee%).

Ook wanneer het huidige werk bevalt, geeft meer dan de helft van de respondenten aan altijd open te staan voor een nieuwe baan (54%).

Ruim één op de vier werknemers jonger dan dertig wil een nieuwe baan om meer te verdienen. In de leeftijdscategorie van 40 tot 49 jaar ziet 50% extra geld als reden om een nieuwe baan te zoeken. Onder de zestigplussers wil 34% een nieuwe baan omwille van de financiën.

Uit het onderzoek blijkt verder dat bijna 70% van de vrouwen die een nieuwe baan wil, op zoek is naar meer uitdaging. Mannen zijn wat dat betreft iets meer tevreden met hun werk: van hen zoekt iets meer dan 60% een baan met meer uitdaging.

Bron: Managersonline.nl 17-10-2019