Flexwerkers willen flexibelere werkgevers

07 mei 2019

Het gebrek aan flexibiliteit bij werkgevers is de belangrijkste reden om op zoek te gaan naar een nieuwe baan voor flexwerkers en medewerkers met onregelmatige werktijden. Dit blijkt uit onderzoek van Quinyx.

Ook veranderingen in de thuissituatie, zoals de zorg voor kinderen of mantelzorg, is voor een derde van deze arbeidskrachten een reden voor ontslag. Verder is een gebrek aan persoonlijke vooruitgang reden om weg te gaan. De gemiddelde duur van arbeidscontracten van de flexibele workforce is vier jaar en twee maanden.
Hoewel flexwerkers zich realiseren dat onregelmatige werktijden horen bij het vakgebied is dit een grote bron van ergernis. Voor 23% is dit een reden om de werkgever te verlaten. Hetzelfde geldt voor een gebrek aan persoonlijke vooruitgang, dat 23% als ergernis ervaart. De top vijf ergernissen wordt afgesloten met een laag salaris (19%) en problemen met het management (18%).
Werkgevers in Nederland erkennen dat flexibiliteit belangrijk is voor de flexibele workforce. Vaak weten werkgevers simpelweg niet waar te beginnen. Een belangrijke eerste stap is de realisatie dat een ‘one size fits all-strategie’ niet werkt, aldus Quinyx.

Bron: Managersonline.nl, 3-5-2019